"Kauboi" steaki saab valmistada ainult spetsiaalselt teraviljal toidetud lihaveistest, see tähendab, marmorjast veiselihast. See on väga suur biifsteek, mille kaal võivad ulatuda 500 grammist
1 kilogrammini, sõltuvalt lihaveise suurusest. Ja peamiselt sel põhjusel loetakse seda tõeliselt mehiseks Steigiks.
Teine nimi sellel biifsteegil on - Rib-eye kondiga. Lõike mida kasutatakse "Kauboi" steigi jaoks on sama, mida kasutatakse Rib-eye steigi jaoks, seega kõike marmorjam osa lihaveisest, ainult et ribikont jäetakse alles. Kuna veiseliha, kondi lähedal on väga marmorjas, siis soovitatav küpsusaste sellisele steigile on « Medium well ». "Kauboi" steik võtab veidi kauem aega valmistamisel, kui teised streigid, sest see on suur ja koos kondiga. Seetõttu külalistel, kes selle streiki tellivad, on mõned lisa minutid odata enne kohtumist selle tõeliselt ainulaadse kulinaare kunstiteosega.
Liha maitse "Kauboi" steigil, ei saa segi ajada muu lihaga. Kont liha küljes lisab lihale unikaalse maitse ja teeb selle veel mahlasemaks.