T-bone steik
Mahlane T-done biifsteek on valmistatud tereviljal söötedud lihaveistest spetsiaalselt valitud lihast, seega marmorjast veiselihast. Selles suures biifsteegis on "T" tähe kujuline kont. See lihatükk kaalub rohkem kui pool kilogrammi, ja väidetavalt sobib ainult tugevama soo esindajatele.
Kuulus T-bone on sellise nimetusega, kuna tema sees on näha "T" tähe kujulist kondi. Aga sellist biifsteeki oskavad lõigata ainult vähesed spetsialiste seega ei ole seda võimalik leida näiteks turult. Niisiis T-bone, kujutage ette, et lihunik lõikab selgroo keskelt horisontaalselt läbi. Lõigatud ülaosal on kaks tükki liha – nii nimetatud paksem pool. Nad on eraldatud ülemise kondiga. Siin ongi "T" tähe kujuga kont millest on biifsteegi nimi tulnud.
T-bone steik koosneb kahte sorti lihast - sisefilee ja õhuke välisfilee. See ühendab pehmus sissefilee Filet-mignonist (lihas, mis ei liigu, nii pehme, et sulab suus) ja tasakaalustatud maitsega Striploinist (lihaveise osa millel on kõike tugevaim "veiseliha" maitse). Eriline meelikütkestav maitse ja aroom on lisandunut tänu kondile .
Soovitan praadimisaste - Medium või Medium-Rare.